رهبر معظم انقلاب: آمریکا و رژیم صهیونیستی پاسخ دندان شکن دریافت خواهند کرد ربودن یک افسر نیروی دریایی لبنان توسط صهیونیست‌ها (شنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۳) هلاکت دو نظامی صهیونیست در شمال نوار غزه عراقچی: توقف فعالیت کنسولگری‌های ایران در آلمان اقدامی غیر قابل توجیه است اسلامی: به کد‌های تولید محصولات اتمی دست یافتیم شنیده شدن صدای انفجار در کابل (۱۲ آبان ۱۴۰۳) + فیلم حمله توپخانه‌ای عربستان به خاک یمن (۱۲ آبان ۱۴۰۳) زلنسکی مدعی حضور ۳ هزار نظامی کره شمالی در کورسک شد حمله هوایی جدید رژیم صهیونیستی به ضاحیه جنوبی بیروت (۱۲ آبان ۱۴۰۳) وزیر کشور: هیچ تفاوتی بین اقوام و مذاهب وجود ندارد کشته شدن سه نظامی صهیونیست در تله رزمندگان قسام (۱۲ آبان ۱۴۰۳) هریس در نظرسنجی‌ها از رای‌دهندگان زودهنگام از ترامپ پیشی گرفت وزیر کشور از تکمیل فاز نخست انسداد مرز‌های شرقی تا نیمه اول سال آینده خبرداد «عبدالکریم حسین‌زاده» رسما به سمت معاون رئیس جمهور در امور توسعه روستایی و مناطق محروم کشور منصوب شد رئیس‌جمهور بر حضور بخش خصوصی در حوزه حمل‌ونقل تاکید کرد رسانه اسرائیلی: پدافند هوایی ایران پنجمین قدرت جهانی است آیت‌الله علم‌الهدی: مساجد حاشیه شهر مشهد نیاز به تجهیز و رسیدگی دارد هاکوپیان، سفیر جدید ارمنستان در ایران محکومیت اقدام تجاوزکارانه اسرائیل در ایران از سوی سازمان همکاری شانگهای لایحه بودجه ۱۴۰۴ کل کشور، هفته اول آذر بررسی خواهد شد گزارش آسوشیتدپرس از جنگ بی‌پایان اسرائیل در غزه هشدار سازمان ملل درباره شرایط اسف‌بار مردم در شمال غزه به‌کارگیری و آزمایش تجهیزات جدید سپاه در رزمایش امنیت جنوب شرق کشور کمال خرازی و صحبت‌های جنجال‌برانگیزش درخصوص امکان تغییر برنامه نظامی ایران و تولید سلاح هسته‌ای استاندار خراسان رضوی: سهم کشاورزی استان از تولید ناخالص ملی ۳ درصد بیشتر از متوسط کشور است + فیلم آمریکا ناوشکن‌ها و بمب‌افکن‌های تهاجمی به منطقه اعزام کرد تمدید وضعیت اضطرار ملی در قبال ایران از سوی بایدن انصاری از دستور رئیس‌جمهور برای بررسی FATF خبر داد وزیر کشور برای معارفه استاندار سیستان و بلوچستان وارد زاهدان شد + فیلم
سرخط خبرها

آشوب به پاریس بازگشت | حضور کُردها در خیابان و بیانیه ماکرون

  • کد خبر: ۱۴۱۴۱۷
  • ۰۲ دی ۱۴۰۱ - ۲۳:۴۹
آشوب به پاریس بازگشت | حضور کُردها در خیابان و بیانیه ماکرون
در پی تیراندازی امروز (جمعه) در یک مرکز فرهنگی کُردها در پاریس که به مرگ سه تن و مجروح شدن سه تن دیگر منجر شد، اعضای جمعیت کردنشین فرانسه به خیابان‌ها آمده و با برگزاری تظاهرات، خواستار اجرای عدالت شدند.

به گزارش شهرآرانیوز، ساعاتی پیش یک پیرمرد ۶۹ ساله در یک مرکز فرهنگی کردها در مرکز پاریس اقدام به تیراندازی کرد که سه تن را به کام مرگ کشاند و سه تن دیگر را زخمی کرد. فرد ضارب که پیش از این هم سابقه حملات نژادی داشته، در این حمله مجروح و سپس دستگیر شد.

وزیر کشور فرانسه گفت که مظنون - که یک راننده قطار بازنشسته است - در این حمله آگاهانه به دنبال افراد خارجی می‌گشته، اما تصریح کرد که هنوز مشخص نیست که آیا او مشخصا به دنبال شلیک به افراد کُرد بوده است یا نه.
 
ساعاتی پس از دستگیری ضارب، تعدادی از کردهای پاریس در محل حادثه تجمع کرده و طبق گزارش پلیس، میز رستوران‌ها و سطل‌های زباله را به خیابان آوردند. پلیس برای متفرق کردن جمعیت به استفاده از گاز اشک‌آور روی آورده است.
 
اعضای جامعه کردنشین فرانسه می‌گویند که اخیرا از پلیس فرانسه هشدارهایی مبنی بر احتمال وقوع حمله به آن‌ها دریافت کرده‌اند.
 
امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه این حمله را «نفرت‌انگیز» خواند و در توییتر نوشت: کردهای فرانسه در قلب پاریس هدف یک حمله شنیع قرار گرفته‌اند. روح ما با قربانیان این حادثه همراه است، با مجروحان و خانواده‌ها و عزیزانشان.
 
این حمله در حالی روی داد که خیابان‌های پاریس در آستانه سال جدید میلادی، پر ازدحام است. شهردار منطقه ۱۰ پاریس اعلام کرد که این حمله در یک رستوران، آرایشگاه و یک مرکز فرهنگی کرد رخ داده و هنوز انگیزه آن مشخص نشده است.
 
لور بکیو، دادستان پاریس اعلام کرد که حال یکی از مجروحان وخیم است و ضارب نیز از ناحیه صورت آسیب دیده است. وی همچنین با بیان اینکه بازپرس‌های ضدتروریسم فرانسه در حال بررسی این حمله هستند، گفت که هنوز هیچ نشانه‌ای از تروریستی بودن آن مشاهده نشده است.
 
این پیرمرد ۶۹ ساله به تازگی درپرونده یک جرم با انگیزه نژادپرستانه محکوم شده و آزاد شده بود. تظاهرکنندگان کرد در تجمع خود از آزادی او انتقاد کردند و یکی از آن‌ها گفت: واضح است که کردها هدف این حمله بوده‌اند. این جا مانند سفارت کردها در پاریس است، مکانی برای برگزاری رویدادهای فرهنگی، بحث‌های سیاسی، کمک به مهاجران و مکانی برای تمامی کردها کنار هم.
 
مراد رونی که از فعالان کردزبان پاریس است، ادامه داد: بعد از این حمله، ما به هیچ وجه در پاریس احساس امنیت نداریم. احساس می‌کنیم که نظام قضایی فرانسه از ما محافظت نمی‌کند.
 
برخی از تجمع‌کنندگان هم فریاد «اردوغان تروریست» سر داده و به رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه اشاره کردند.
 
در سال ۲۰۱۳ جسد سه زن فعال کُرد - از جمله سکینه جانسیز، یکی از موسسان حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک) - در پاریس در حالی پیدا شد که با شلیک گلوله کشته شده بودند. یک شهروند ترکیه‌ای فرانسه به دست داشتن در این قتل‌ها متهم شد، اما برخی به ردپای سرویس امنیتی ترکیه نیز اشاره کردند.
 
امانوئل مکرون رییس جمهور فرانسه روز جمعه در واکنش به حمله امروز به مرکز کردها در پاریس در توییتی اعلام کرد که کردهای فرانسه هدف یک حمله فجیع قرار گرفته‌اند. مکرون در بیانیه‌ای گفت: کردهای فرانسه هدف حمله شنیع در قلب پاریس قرار گرفتند. با قربانیان، خانواده‌ها و عزیزانشان ابراز همدردی می‌کنم. همچنین از نیروی پلیس به خاطر شجاعت و خونسردی آن‌ها قدردانی می‌کنم.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->