حمله پهپادی یمن به اسرائیل مصر از عملکرد خود در قبال فاجعه غزه دفاع کرد آمریکا پسر علی شمخانی و ۱۱۴ نهاد و فرد دیگر را تحریم کرد ایران خواستار عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل شد ذوالقدر در دیدار با خانواده سرلشکر شهید «محمد کاظمی»: ملت ایران پیروز جنگ تحمیلی اخیر شد رئیس مجلس پاکستان با قالیباف دیدار کرد شیخ نعیم قاسم: رژیم صهیونیستی جنایات جنگی بزرگی در نوار غزه مرتکب می‌شود تأکید استاندار خراسان رضوی بر تکمیل موزه دفاع مقدس با کارکرد ملی آغاز فوران آتشفشان «کلوچفسکایا» پس از زلزله امروز در «کامچاتکا» مقامات سوریه و رژیم صهیونیستی در باکو دیدار کردند واکنش معاون ارتباطات دفتر رئیس جمهور به اعلام جرم دادستانی علیه طراح کاریکاتور توهین آمیز عصبانیت رئیس کنست از اقدام قالیباف در اجلاس ژنو آمار تازه شهدا و مجروحان حملات رژیم صهیونیستی به غزه (۸ مرداد ۱۴۰۴) پزشکیان: روابط ایران و ونزوئلا عمیق‌تر و گسترده‌تر خواهد شد تاکید وزارت خارجه روسیه بر امکان توافق در رابطه با برنامه هسته‌ای ایران دبیر شورای نگهبان: باید در برابر تحریف ایستاد و روایت دقیق از استقامت ایران داشت ۴۶۰۰ فروند کشتی از ۸ شرکت در دام عملیات‌های انصارالله یمن نیروی هوایی رژیم صهیونیستی تا پایان ۲۰۲۶ دو هواپیما‌های سوخت‌رسان را دریافت کند پزشکیان در هیئت دولت: چاره مشکل کم آبی، تعطیل کردن نیست واکنش سفارت ایران به ادعای دریا صفایی، عضو ایرانی‌تبار پارلمان بلژیک مهاجرانی: تاکنون هیچ شکایتی از هیچ فرد، پلتفرم یا رسانه‌ای از سوی رئیس جمهور انجام نشده است پیام حامیان فلسطین به اجلاس سازمان ملل: اسرائیل را تحریم کنید سقوط یک پهپاد انتحاری در نزدیکی اربیل عراق (۸ مرداد ۱۴۰۴) تحلیلگر صهیونیست: غزه در حال محو کردن اسرائیل از نقشه جهان است قالیباف در ششمین کنفرانس روسای مجالس جهان در ژنو: ایران با قاطعیت از سرزمین و مردم خود دفاع کرد رئیس قوه قضاییه با خانواده سرلشکر شهید حاج محمد کاظمی دیدار کرد رسوایی اخلاقی کار دست سفیر اسرائیل در امارات داد
سرخط خبرها

آشوب به پاریس بازگشت | حضور کُردها در خیابان و بیانیه ماکرون

  • کد خبر: ۱۴۱۴۱۷
  • ۰۲ دی ۱۴۰۱ - ۲۳:۴۹
آشوب به پاریس بازگشت | حضور کُردها در خیابان و بیانیه ماکرون
در پی تیراندازی امروز (جمعه) در یک مرکز فرهنگی کُردها در پاریس که به مرگ سه تن و مجروح شدن سه تن دیگر منجر شد، اعضای جمعیت کردنشین فرانسه به خیابان‌ها آمده و با برگزاری تظاهرات، خواستار اجرای عدالت شدند.

به گزارش شهرآرانیوز، ساعاتی پیش یک پیرمرد ۶۹ ساله در یک مرکز فرهنگی کردها در مرکز پاریس اقدام به تیراندازی کرد که سه تن را به کام مرگ کشاند و سه تن دیگر را زخمی کرد. فرد ضارب که پیش از این هم سابقه حملات نژادی داشته، در این حمله مجروح و سپس دستگیر شد.

وزیر کشور فرانسه گفت که مظنون - که یک راننده قطار بازنشسته است - در این حمله آگاهانه به دنبال افراد خارجی می‌گشته، اما تصریح کرد که هنوز مشخص نیست که آیا او مشخصا به دنبال شلیک به افراد کُرد بوده است یا نه.
 
ساعاتی پس از دستگیری ضارب، تعدادی از کردهای پاریس در محل حادثه تجمع کرده و طبق گزارش پلیس، میز رستوران‌ها و سطل‌های زباله را به خیابان آوردند. پلیس برای متفرق کردن جمعیت به استفاده از گاز اشک‌آور روی آورده است.
 
اعضای جامعه کردنشین فرانسه می‌گویند که اخیرا از پلیس فرانسه هشدارهایی مبنی بر احتمال وقوع حمله به آن‌ها دریافت کرده‌اند.
 
امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه این حمله را «نفرت‌انگیز» خواند و در توییتر نوشت: کردهای فرانسه در قلب پاریس هدف یک حمله شنیع قرار گرفته‌اند. روح ما با قربانیان این حادثه همراه است، با مجروحان و خانواده‌ها و عزیزانشان.
 
این حمله در حالی روی داد که خیابان‌های پاریس در آستانه سال جدید میلادی، پر ازدحام است. شهردار منطقه ۱۰ پاریس اعلام کرد که این حمله در یک رستوران، آرایشگاه و یک مرکز فرهنگی کرد رخ داده و هنوز انگیزه آن مشخص نشده است.
 
لور بکیو، دادستان پاریس اعلام کرد که حال یکی از مجروحان وخیم است و ضارب نیز از ناحیه صورت آسیب دیده است. وی همچنین با بیان اینکه بازپرس‌های ضدتروریسم فرانسه در حال بررسی این حمله هستند، گفت که هنوز هیچ نشانه‌ای از تروریستی بودن آن مشاهده نشده است.
 
این پیرمرد ۶۹ ساله به تازگی درپرونده یک جرم با انگیزه نژادپرستانه محکوم شده و آزاد شده بود. تظاهرکنندگان کرد در تجمع خود از آزادی او انتقاد کردند و یکی از آن‌ها گفت: واضح است که کردها هدف این حمله بوده‌اند. این جا مانند سفارت کردها در پاریس است، مکانی برای برگزاری رویدادهای فرهنگی، بحث‌های سیاسی، کمک به مهاجران و مکانی برای تمامی کردها کنار هم.
 
مراد رونی که از فعالان کردزبان پاریس است، ادامه داد: بعد از این حمله، ما به هیچ وجه در پاریس احساس امنیت نداریم. احساس می‌کنیم که نظام قضایی فرانسه از ما محافظت نمی‌کند.
 
برخی از تجمع‌کنندگان هم فریاد «اردوغان تروریست» سر داده و به رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه اشاره کردند.
 
در سال ۲۰۱۳ جسد سه زن فعال کُرد - از جمله سکینه جانسیز، یکی از موسسان حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک) - در پاریس در حالی پیدا شد که با شلیک گلوله کشته شده بودند. یک شهروند ترکیه‌ای فرانسه به دست داشتن در این قتل‌ها متهم شد، اما برخی به ردپای سرویس امنیتی ترکیه نیز اشاره کردند.
 
امانوئل مکرون رییس جمهور فرانسه روز جمعه در واکنش به حمله امروز به مرکز کردها در پاریس در توییتی اعلام کرد که کردهای فرانسه هدف یک حمله فجیع قرار گرفته‌اند. مکرون در بیانیه‌ای گفت: کردهای فرانسه هدف حمله شنیع در قلب پاریس قرار گرفتند. با قربانیان، خانواده‌ها و عزیزانشان ابراز همدردی می‌کنم. همچنین از نیروی پلیس به خاطر شجاعت و خونسردی آن‌ها قدردانی می‌کنم.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->